top of page

Projects            פרוייקטים           مشاريع 

פרוייקט התסקירים

مجموعه لتحضير تقارير نفسيه اجتماعيه ألحداث فلسطينيين الموقوفين بالسجون االسرائيليه

مشروع تحضير تقارير نفسيه اجتماعيه ألحداث فلسطينيين أبناء الضفة ألغربيه , الموقوفين بسجن إسرائيلي , هو مشروع مشترك ل"بسيخو اكتيف" * و"عوسيم سالم"**, أعضاء هذه الجمعيات هم أخصائيين بالصحة ألنفسيه يهود وفلسطينيين, نشطاء في مجال حقوق اإلنسان ويناهضون االحتالل.

من خالل مشروعنا هذا نحضر تقارير حسب طلب محامي االحداث, وبالتنسيق واخذ موافقه األهل والحدث نفسه على اإلجراء. التقارير تكتب بعد إجراء مقابله مع الحدث.

كمهنيين , نحن نعي أن إجراءات االعتقال والتحقيقات ألمتبعه تجاه الشباب الفلسطيني قد تسبب أضرار لصحتهم ألنفسيه وتكمله نموهم الطبيعي. الحفاظ على الصحة ألنفسيه للحدث هي قيمه أساسيه تقف خلف سن القانون المتبع داخل دوله إسرائيل , وكذلك في الوثيقة الدولية لحقوق الطفل , والتي تم التوقيع عليها من قبل دولة إسرائيل.

الحق في مقابله مع أخصائي بالصحة النفسية وأيضا الحق في تقديم تقرير نفسي اجتماعي عقب المقابلة مع الحدث , خالل اإلجراءات أمام المحكمة للبت في تمديد التوقيف أو قبل اتخاذ قرار بالتوقيف حتى إنهاء اإلجراءات القضائية , هو حق أساسي للحدث وهذا الحق ال يمنح بالوضع القائم.

أهداف المجموعة:

     1. مساعدة األحداث الموقوفين من خالل تحضير تقرير نفسي اجتماعي, الذي يقدم لمحكمة األحداث ألعسكريه وذلك من قبل الدفاع.

     2. عرض حالة الحدث أمام المحكمة وذلك من النواحي النفسية واالجتماعية ومكانته بالعائلة والمحيط الذي نشأ فيه.

     3. العمل على مساواة األوامر العسكرية التي تخوض في إجراءات التوقيف , التحقيق , والحكم على أحداث فلسطينيين لقانون األحداث: حكم , عقاب وطرق عالج , القائم في دولة اسرائيل .

     4. االستعانة بالمعرفة المتراكمة من خالل كتابة التقارير , وذلك للنشاط من أجل تغيير القانون.

هذه ألمجموعه تعمل منذ سنة 2011 .هي مكونه من عشرات األخصائيين النفسيين , أخصائيين اجتماعيين , أخصائيين في مجال التعليم ومترجمين عرب ويهود , مستعدين للذهاب إلجراء مقابالت مع األحداث قي السجون من خالل فترة زمنية قصيرة وحسب طلب الدفاع والمحكمة.

عضاء ألمجموعه لديهم خبرة لكيفية إجراء مقابلة مع الحدث بالسجن وتقييم حالته.

child arrest reports: reportspsy@gmail.com : والتوجه ل

*سيكو اكتيف : اخصائيين بالصحه النفسيه من اجل حقوق االنسان.

**عوسيم سالم : جمعية االخصائيين االجتماعيين للسالم وللرفاه.

קבוצה להכנת דו"חות פסיכוסוציאליים לקטינים פלסטינים עצורים

פרויקט הכנת דו"חות פסיכוסוציאליים לקטינים פלסטינים מהגדה המערבית העצורים בבית מעצר ישראלי, הוא פרויקט משותף לקבוצת "פסיכואקטיב"* ועמותת "עו"סים- שלום"**. בארגונים אלו חברים אנשי/נשות בריאות נפש יהודים/יות ופלסטינים/יות, הפעילים/ות חברתית למען זכויות אדם ומתנגדים/ות לכיבוש.

במסגרת הפרויקט אנו מכינים דו"חות על פי בקשת עורכי הדין של הקטינים, ובתיאום ואישור ההורים והקטין עצמו. הדו"חות נכתבים לאחר ראיון עם הקטין.

כאנשי מקצוע אנו ערים לכך שהליכי המעצר והחקירה הנהוגים כלפי קטינים פלסטינים עלולים לגרום נזק לבריאותם הנפשית ולהמשך התפתחותם התקינה של הקטינים. שמירה על בריאותם הנפשית של קטינים היא הבסיס לחוק הנוער הקיים במדינת ישראל, בהתאם לאמנה הבינלאומית לזכויות הילד שמדינת ישראל חתומה עליה.

הזכות למפגש עם איש בריאות נפש ולדו"ח שנכתב בעקבותיו, בהליך משפטי להארכת מעצר, או במתן החלטה למעצר עד תום ההליכים, היא זכותו הבסיסית של הקטין אשר נמנעת ממנו בהליך הקיים.

מטרות הקבוצה:

     1 . לסייע לקטינים העצורים באמצעות הכנת דו"ח פסיכוסוציאלי המוגש לביהמ"ש הצבאי לנוער מטעם ההגנה.

     2 . להציג בפני בית המשפט את מצבו הנפשי והחברתי של הנער בהקשר של המערכות המשפחתיות והקהילתיות בהן הוא חי ומתפתח.

     3 . לפעול להשוואת הוראות הדין הצבאי העוסקות במעצר, חקירה ושפיטה של קטינים פלסטינים לחוק הנוער: שפיטה, ענישה ודרכי       טיפול, הקיים במדינת ישראל.

     4 . להשתמש בידע המצטבר מכתיבת הדו"חות לקידום שינוי במדיניות.

הקבוצה פועלת משנת 2011 . היא מונה כמה עשרות פסיכולוגים, עוסי"ם, אנשי חינוך ומתרגמים, ערבים ויהודים, הערוכים להגיע לראיין נער עצור בהתאם לכל לו"ז, למקום שיקבעו ביהמ"ש וההגנה. חברי הקבוצה עברו הכשרה ייעודית לריאיון והערכה של קטינים עצורים.

 

ליצירת קשר: child arrest reports: reportspsy@gmail.com

* פסיכואקטיב – אנשי ונשות בריאות הנפש למען זכויות אדם.

** עו"סים- שלום - ארגון העובדים הסוציאליים לשלום ולרווחה.

בית ספר Hope flowers בבית לחם - טיפול באוטיזם

שלום לכולם,

היום ביקרנו בבית ספר יוצא דופן שנמצא בכפר אלח'דר שליד בית לחם. איברהים עיסא, מנהל בית הספר פנה לארנונה בבקשה לחשוב על אפשרות לפרוייקט משותף בתחום האוטיזם - תחום שהם מפתחים עכשיו. נסענו לשם בצוות חלקי של פרוייקט האוטיזם: ארנונה, ענת, ורד, אילנה, והצטרפה נאוה, קלינאית תקשורת מומחית באוטיזם. 

פגשנו אדם מעורר השראה ותקווה. אביו ייסד בית ספר המבוסס על ערכי זכויות האדם, הדמוקרטיה והשלום בשנת 1984. אברהים עצמו גדל בבית לחם תחת הכיבוש, נעצר, ונפצע בגיל צעיר. עם מותו של אביו הוא לקח על עצמו את ניהול בית הספר, כפרוייקט חיים. זה בית ספר יחודי, של חינוך רגיל שיש בו שילוב של ילדים עם צרכים מיוחדים. הם מפתחים פרוייקטים שונים שמשרתים אוכלוסיה נזקקת בעיקר. הוא מאמין בעבודה מקצועית משותפת עם ישראלים, והוא יודע שרבים מהפלסטינים לא מסכימים אתו, והוא לא מסתיר את עמדותיו. 

אברהים ציין קשרי הדרכה והכשרה מקצועית שיש להם עם בית איזי שפירא ומרכז ווארייטי.

דיברנו על הצרכים של בית הספר בתחום ההכשרה וההדרכה המקצועית לאבחון וטיפול באוטיסטים.  הם מחפשים אפשרויות הכשרה מקצועית בתחום האוטיזם, וננסה לראות האם אפשר ליצור אפשרות כזו ועם איזה מוסד (לצורך גיוס כספים להכשרה דרוש מוסד ישראלי שירצה להשתתף בחיפוש המימון. איברהים מנוסה ובעל קשרים רבים בתחום גיוס תרומות לפרוייקטים כאלו). בנוסף, יש מחשבה על ביקורים של אחת לחודש של הדרכה מקצועית. 

אם יש למישהו רעיון לגבי מוסד מתאים, אנא כתבו לארנונה. 

מי שרוצה להצטרף להתארגנות של הדרכה בתחום האוטיזם, אנא כתבו לורד :  bergmann.vered@gmail.com

זה באמת היה ביקור מעורר השראה ותקווה בימים אלו.

bottom of page